Nathan van Munster

Oriënteren en begrijpen

Bij de start van het project heb ik onderzoek gedaan naar de gebruiker en de context waarbinnen de opdracht zich afspeelt. Hierbij heb ik de wensen, doelen en problemen van de gebruiker en de mogelijkheden van technologie in kaart gebracht.

Verbeelden en conceptualiseren

Na het oriënteren en begrijpen volgt het zoeken naar inspiratie en het vertalen van het belang van de gebruiker naar ideeën en concepten, waarbij je gebruik maakt van aangeboden creatieve methoden. Ik heb tijdens het maken van de app veel nagedacht over de verschillende kleuren die bij het doel van deze app zouden passen. Ik wilde eerst gaan voor oranje tinten aangezien dat goed past bij het idee van klussen. Maar na feedback van zowel docenten als mede peers heb ik uiteindelijk gekozen voor blauwe tinten.

Prototypen en uitwerken

Na verbeelden en conceptualiseren ben ik aan de slag gegaan met het concept vormgeven en concreet maken d.m.v. een prototype. Op deze manier kan je het concept overdragen aan anderen en zo veel mogelijk beleefbaar/invoelbaar maken. Ik heb tijdens het maken van de app veelnagedacht over de verschillende kleuren die bij het doel van deze app zouden passen. Ik wilde eerst gaan voor oranje tinten aangezien dat goed past bij het idee van klussen. Maar na feedback van zowel docenten als mede peers heb ik uiteindelijk gekozen voor blauwe tinten.

Evalueren

Tijdens het maken van het prototype heb ik verschillende gebruikers testen uitgevoerd op het prototype om zo het eindproduct te verbeteren. Als afsluiter van het project hebben we onze interactieve prototypes getest op een community expositie waarbij alle 1e jaars CMD studenten elkaars werk konden bekijken. Na de afsluiting van het project reflecteer je op de impact van jouw ontwerp op de gebruiker en de maatschappij, waarbij je gebruik maakt van aangeboden ethische uitgangspunten.